Pasgeboren // Lena // 1 uur na de bevalling

03 oktober, 2017

Geboortefotografie! Ja. Dat lijkt mij echt super intensief maar ook echt super mooi! Nadat ik bij mijn bevalling een fotograaf had wilde ik dit toch ook eens zelf mee maken en plaatste dat in mijn blog en liet dit vallen bij mijn zwangere vriendinnen. Jente was inmiddels zwanger van haar tweede dochter en zij wilde niet de bevalling op de foto maar wel het moment dat de baby er net is.

Dat leek mij natuurlijk ook mooi dus daar gingen we voor. Jente kreeg midden in de nacht weeën en beviel in de ochtend. Zodra ik hier bericht van kreeg sjeesde ik op de fiets naar haar toe. Lena was net een uurtje oud. Zo bijzonder! Peter, Jente en Yara woonden een jaar geleden nog pal naast ons in de oosterpoort. En ik liep elke dinsdag met Jente naar de markt om groente en fruit te halen. Inmiddels pakken we onze traditie weer op, en nemen we nu steeds onze baby’s mee 😉

De verloskundige was op het moment dat ik aankwam nog bij Jente en er werd druk overlegt of Jente misschien toch niet alsnog naar het ziekenhuis moest. Gelukkig mocht ze thuis blijven als de kraamzorg een flinke oog in het zeil hield 😉 Yara was wonder boven wonder door alles heen geslapen! Zij ging de avond ervoor naar bed en werd ineens een zusje rijker wakker! Hoe leuk is dat? Zoals je op de foto’s kan zien was Yara echt in verwondering. Het grappige was ook, wat ik ook herkende van Isac. Op een of andere manier moeten ze ineens heel erg aan mama wennen. Normaal is je mama natuurlijk super actief en dan ineens liggen ze in bed en komen ze er niet zo 1 2 3 uit 😉

Peter moest ook even bijkomen van de bevalling. Die was nog bijna onderuit gegaan tijdens het persen. Dat is ook logisch want je word wakker en dan blijkt ineens dat je vrouw al een tijdje weeën heeft. Dan vergeet je natuurlijk even te ontbijten. Maar mannen: Leg snickers naast je bed als je vrouw zwanger is! Doe een snicker in je tas, in je jassen, elke jas 1! Want je hoort het vaak hoor. De man die gammel word omdat er geen tijd was om iets te eten. Of mueslirepen natuurlijk. Wat jij lekker vind.

Het was fantastisch om deze fotoshoot te doen. Heel erg bijzonder en mooi. Momenteel heb ik contact met mensen die in oktober zijn uitgerekend. Zij willen dat ik ook de bevalling vast leg. Super leuk! Dus houd mijn Blog in de gaten voor de (discrete!;)) foto’s!

pasgeboren La Vie

pasgeboren moeder

pasgeboren zusjepasgeboren baby

pasgeboren

pasgeboren kindje

pasgeboren new born

pasgeboren grote zus