Bevallingsfotografie // Naomi //

16 oktober, 2017

Bevallingsfotografie! Het was zover! Wat je nu gaat zien is toch een potje bijzonder mooi! Ik zal alvast zeggen; Alles is heel discreet gefotografeerd. Je gaat geen enge dingen zien 😉 Voor het geval je niet verder durft te kijken.

Hieronder zal ik je het verhaal vanuit mijn perspectief vertellen 😉

Op een zondag ochtend appte Mirjam mij; “Ik heb menstruatie achtige krampen” Dus eigenlijk wisten we dat de bevalling begon! Ze bleef mij die dag appen, het kon haar niet snel genoeg gaan. Uiteindelijk appte Henk Maarten mij s’avonds dat Mirjam naar bed was gegaan en dat hij verwachtte dat het niet zo storm zou lopen. We konden allemaal rustig gaan slapen. Maar vlak voordat ik wilde gaan slapen zag ik nog 1 appje van Henk Maarten. “De weeën komen nu toch wel om de 5 minuten en duren 60 seconden!” Ondanks dat ik wist dat het vanaf nu nog gemiddeld 12 uur kon duren sliep ik die nacht niet heel rustig! Om 07.00 werd ik gebeld door Laura, het zusje van Mirjam die verloskunde studeert. Mirjam had 8 cm ontsluiting en als ik om 08.00 in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zou zijn was ik nog ruim op tijd. Toen ik Assen in reed zag ik dat de lucht helemaal roze kleurde en ik dacht “ik moet hier een foto van maken want stel je voor dat ze een meisje krijgen!” (spoiler alert!)

Mirjam zat in bad toen ik aankwam, ze kon hier de laatste ontsluitingsweeën goed in opvangen.

Met Henk Maarten aan haar badrand. Op een gegeven moment vroeg ze aan haar man of het wel goed met hem ging. Waarop hij antwoordde dat hij het spannend vond. Vervolgens ging Mirjam voor hem bidden. Ik kreeg echt tranen in mijn ogen.. Zo ontroerend mooi.

Om 9.20 uur mocht Mirjam naar de verloskamer om te gaan persen. Wat een sterke vrouw! Ze heeft tot 11.41 uur (volgens mijn camera 😉 keihard moeten werken om dat prachtige meisje in haar armen te mogen sluiten. En dat moment joh. Dat het meisje ter wereld kwam.. Ik stond echt te trillen op mijn benen! Ze wisten niet wat het zou worden dus er werd na een minuut gekeken! Een meisje!

Ze keken elkaar aan en vervolgens zochten ze oogcontact met de zus; Laura. “Weet je hoe ze heet?” “Naomi Laura”

Naomi had een prachtige bos haar en was volgens de verloskundige en ander personeel erg groot! (ik zag gewoon een mooie klein babytje! ;)) Ze hapte ook al direct aan! (de borst, voor mensen die nu denken “Hapte aan? Waaraan?”) En weer schoot ik vol. Het is zo bijzonder dat zo’n klein meisje precies weet hoe ze dat moet doen!

Het was zo bijzonder om dit te mogen vastleggen! Van de ouders kreeg ik na het zien van de foto’s te horen; “hoewel in het in eerste instantie voor Mirjam deed ben ik heel erg blij met de foto’s die je hebt gemaakt. Ik heb de bevalling in een roes/droom meegemaakt en vind het heel gaaf het zo terug te zien.” en Mirjam zei “ zo bijzonder om het terug te kunnen zien. Echt, nu besef ik het me nog meer dat ik dat echt gedaan heb”

op naar de volgende bevalling! 😉


Words That Matter

Wij hebben voor Stephen en Berdien gekozen als fotografen, vanwege hun stijl van fotograferen. De sfeer op de foto’s sprak ons erg aan en daarnaast vonden wij het echt meerwaarde hebben dat we fotografie konden combineren met videografie. Vanaf het eerste moment waren Stephen en Berdien erg relaxed Tijdens de fotoshoot konden we daardoor zelf ook lekker ontspannen. Gedurende de dag waren ze op de achtergrond aanwezig. Ze mengden zich gemakkelijk met de andere gasten, maar misten geen moment! De foto’s zijn dan ook echt prachtig geworden. Intiem, vrolijk en liefdevol. Het filmpje laat een heel mooi overzicht zien van de dag. Bewegende beelden zijn zo waardevol! En de liedkeuze onder het filmpje is heel goed gekozen vanuit onze dag! Kortom, wil je een relaxte dag tegemoet gaan en verzekerd zijn van mooie foto’s? Dan moet je bij Stephen en Berdien zijn!

Tim & Mirjam